0312 666 5557 - 0216 550 0515  info@celenkgumruk.com.tr

joomla slideshow with caption

Değerli Müşterilerimiz,

Malumlarınız olduğu üzere zaman özellikle Gürcistan ve Gürcistan üzerinden yapılan Türki Cumhuriyetlerine, Rusya’ya ve Belarus’a yapılan ihracatlar Sarp Sınır kapısından çıkış yapılmaktadır.

Zaman kazanmak adına Sarp Sınır kapısından yapılacak ihracatların zaman zaman gümrük işlemlerini Hopa Gümrük Müdürlüğünden yaparak, çıkış için Sarp kapısına sevk ediliyor idi.

Ancak, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünden alınan ve ekte bir örneği sunulan E-96603261-112.03-00097293930 sayılı, 29.05.2024 tarihli yazılarında; “Sarp Gümrük Kapısından yurtdışı edilecek, Rize ve Artvin illeri dışındaki illerde kayıtlı ihracatçı firmalara ait ve bu illerin dışında bir yerde yüklemesi yapılan ihracat eşyasının işlemlerinin, yükleme yeri veya firma merkezinin olduğu illerdeki gümrük müdürlüklerinde yapılması, bu kapsamdaki araçların gümrük işlemleri tamamlanarak transit rejimi çerçevesinde gümrük mühürü tatbik edilmiş bir şekilde doğrudan yurtdışı edilmek üzere Sarp Gümrük Kapısına sevk edilmesi, coğrafi şartların çok zor olduğu bölgede ortaya çıkan sıkışıklığın ve sorunların giderilmesinde faydalı olacaktır. Aksi takdirde gerek taşıyıcı gerekse taşınan eşyaya yönelik Bakanlığımızca bazı ilave önlemlerin alınması zorunluluğu ortaya çıkabilecektir.” Denilmektedir.

Mağduriyetinizin önlenmesi adına Hopa Gümrük Müdürlüğünden Rize ve Artvin İllerimizde yerleşik firmalar dışındaki firmaların gümrük işlemlerinin yapılacağı, bu bakım aracın tekrar yükleme yapıldığı mahale gelmemesi ve ilave masraflarınızın doğmaması adına SARP Gümrük Kapısından çıkış yapacak İhracat işlemlerinin Şirketinizin bağlı olduğu ilde ve/veya Yüklemenin yapıldığı (İmalatçı firmanın) ildeki Gümrük idaresinden yapılması gerekmektedir. Tüm İhracat yapan firmalarımıza duyurulur.

Saygılarımızla,

Haydar ÇELENK

Gümrük Müşaviri

Gümrük Müşavirliği Çözümlerimizi Keşfedin

Güvenilirlik ve hatasız çalışma ana prensibimizdir. Her müşteri bizim için aynı değerde olup ihtiyaçlarını karşılamak adına özenle çalışırız. Mükemmeliyetçi anlayışımız ve bu anlayışımıza olan inancımızla çözüm odaklı çalışır, elde ettiğimiz tüm başarılara bizlere inanan çalışanlarımızın imzasını atarız.

Çelenk Makaleler

Ayın Duyuruları

SSS - Sıkça Sorulan Sorular

Vergi numarasına sahip her gerçek ve tüzel kişi ile tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasaruf yapma yetkisi tanınan kişiler ortaklıkları ithalat –ihracat işlemlerini yürütebilir..
Eşyanın gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasına ilişkin gümrük işlemlerini, dolaylı temsil yoluyla takip eden ve sonuçlandıran ve kendilerine Müsteşarlıkça gümrük müşavirliği izin belgesi verilen serbest meslek sahiplerine ‘Gümrük Müşaviri’ denilir.
Belirli bir dönem itibarıyla yapılmasına izin verilen ithalatın miktar ve/veya değeri.
Türkiye veya Toplulukta serbest dolaşımda bulunan eşyanın Türkiye-Avrupa Topluluğu gümrük birliği çerçevesinde tercihli rejimden yararlanabilmesini sağlamak üzere, ihracatçı ülke yetkili kuruluşlarınca düzenlenip gümrük idaresince vize edilen belgeyi ifade eder.
Bir malın ithalatının yerli üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar ve/veya şartlarda artması halinde, ithalatın, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nca düzenlenecek “Gözetim Belgesi” ile izlenmesine yönelik bir uygulamadır. Gözetime tabi ürünlerin ithalatında miktar ve/veya değer sınırlaması olmayıp, her isteyen ithalatını gerçekleştirebilmektedir.
EUR.1 Dolaşım Belgesi, ürünün kaynağını doğrulayan belgedir ve ürünlerin üretim, imalat veya işleme yerinin AB veya tercihli ticaret anlaşması yürürlükte olan ülkelerden birinde olduğunu gösterir. Bu belge, ürünün gümrük vergisinden muaf olmasını sağlar.
 
 

Güncel Hizmetlerimiz

Duyuru ve Güncel Mevzuat

wvm7x_